måndag 3 augusti 2009

En brud med klös

Det var fullt ös och massor av glada och leende människor när Miss Li stod på scenen. Lika söt som vanligt i sin röda klännig körde Miss Li låtar som "Let her go", "Dirty old man" och "Why don't you love me".

– Äntligen är jag här! ropade hon ut till den jublande publiken och gav oss musik i ännu en liten stund.

Det var meningen att Miss Li skulle ha spelat på Stockholm Pride redan för två år sedan, men tyvärr blev det inställt. När hon nu äntligen står på scenen så är vi många som ler så brett vi kan och bara njuter av hennes riviga och svängiga musik. Sista låten "Oh boy" kom bara för att sedan överraska oss med ett extranummer, nämligen "Ba ba ba".

Trots att Pridefestivalen är ganska välkänt schlagerdominerad så tvekade varken Miss Li eller gitarristen och låtskrivarkollegan Sonny Boy Gustafsson en sekund att de ville vara med.

– Det är klart att man vill vara med på Pride. Vi ville gärna vara här och det var skitkul, säger Miss Li.

– Det behöver inte vara så sterotypiskt med bara en massa schlager, fortsätter Sonny angående Pridefestivalen.

Miss Li har lite kaxigare texter jämfört med de flesta andra artister. Jag tänker till exempel på låtar som "I'm sorry, he's mine" som inleds med "It started just like love should, I stole him from my best friend" och på "I heard of a girl" som handlar om mobbing, utfrysning och självmord.

– Man måste vara lite kaxig, om man träffar den rätte så måste man sno den från sin vän, säger Miss Li.
– Man kan belysa problem utan att göra en deppig låt, säger hon också.

Under vårt samtal kommer vi också in på årets tema för Stockholm Pride, nämligen "Hetero". Både Miss Li och Sonny Boy tycker nog båda att de är så hetero man bara kan bli, även om de nog kan tycka att människor av alla kön kan vara jävligt snygga.

– Jag kan se en tjej och tänka "vilken fin bak" utan att jag vill ligga med henne, säger Miss Li.

När jag ber dem placera in sig själv på en skala mellan ett och tio, där tio är mest hetero, så väljer både Miss Li och Sonny Boy en tia.

---

http://www.stockholmpride.org/Journal/Artiklar-lordag/Artiklar/Miss-Li/

Inga kommentarer: